Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν για τη νέα χρονιά – Το νέο ωράριο του ολοήμερου

90

Μπορεί να μην έχουν ξεκινήσει κάποιοι ακόμα τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά ο σχεδιασμός για τη νέα σχολική χρονιά από Σεπτέμβριο είναι έτοιμος. Ερωτηθείσα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε στην ΕΡΤ ότι ο σχεδιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προβλέπει άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε ακόμη για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν από φέτος στο ωράριο του ολοήμερου σχολείου. «Έχουμε ανακοινώσει και βαίνει προς υλοποίηση η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30. Αυτό το μέτρο γίνεται για δύο λόγους. Πρώτα από όλα για να παρέχουμε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση στα παιδιά και μέχρι τις 17:30 και δεύτερον είναι σημαντικός τρόπος να άρουμε τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας, δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων».

Σημείωσε ακόμη ότι η πρόσβαση στο ολοήμερο σχολείο θα είναι ελεύθερη και δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών ενώ το μέτρο είναι προαιρετικό, δηλαδή ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και ανάλογα πάντα με τις επιθυμίες και ανάγκες των γονέων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here