Προς διεύρυνση ωραρίου στην εστίαση μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα

123

«Τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά. Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν εργαζόμενους και εργοδότες εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, από τις 07:00 μέχρι τις 12:00.

Πάνω σε αυτό ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1π.μ.».

Νωρίτερα είχε τονίσει ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή. «Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ.»

Ο κ. Πέτσας είπε πως, όπως έχει επισημάνει και ο ΠΟΥ, ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων.

«Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας.»

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, είπε ότι είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Πέτσας: Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα

Κατηγορηματικός ότι δεν ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα εμφανίστηκε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά. «Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here