Πότε θα στείλουμε το τελευταίο μήνυμα στο 13033

180

Aπό την κυβέρνηση φέρεται να προτείνουν την πλήρη κατάργηση των SMS μαζί με το άνοιγμα της εστίασης, δηλαδή τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την κατάργηση των sms. Μετά την εστίαση (10 Μαΐου) ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά, ενώ στις 15 Μαΐου η χώρα υποδέχεται τους τουρίστες, οπότε δεν θα υπάρχει λόγος να ισχύουν τα μηνύματα στο 13033 και πιθανόν να έχουμε σχετικές ανακοινώσεις κι εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά αυτό εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Αναφορικά με την εστίαση, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε προχθές ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα συνεχίζεται η λειτουργία για υπηρεσίες delivery και take away.

Κατάργηση των ραντεβού στο λιανεμπόριο

Παράλληλα, εξετάζεται και η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανόν από την Τετάρτη 5/5 να μπορούμε να ψωνίζουμε ελεύθερα, χωρίς click away και click inside.

Ωστόσο, για τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα για το εορταστικό τραπέζι, στο οποίο θα μπορούν να είναι μέχρι εννέα άτομα σε εσωτερικό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο.

Τα μέτρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σημειώνεται πως από χθες, Μεγάλη Δευτέρα, βρίσκονται σε ισχύ τα νέα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται ο τρόπος λειτουργίας των εκκλησιών.

Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, προβλέπεται:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους.
Υποχρεωτική πραγματοποίηση τεστ για ιερείς και λοιπό προσωπικό.
Όσον αφορά τις ώρες των Ιερών Ακολουθιών, προβλέπονται ως εξής:
Κυριακή των Βαΐων έως Μεγάλη Τετάρτη: 18:30
Μεγάλη Πέμπτη: 17:30
Μεγάλη Παρασκευή: 18:00
Μεγάλο Σάββατο: 21:00
Κυριακή του Πάσχα: 18:30
Η λειτουργία της Ανάστασης θα γίνει στις 21:00 και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς πομπή πιστών, και το προσκύνημα εκτός του ναού.

Πηγή: newpoost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here