Πότε θα ανοίξει η εστίαση: Η απάντηση Γεωργιάδη και ο κίνδυνος του χειμώνα

187

Τα καταστήματα του λιανεμπορίου ανοίγουν από τη Δευτέρα, ωστόσο τα καταστήματα της εστίασης παραμένουν κλειστά. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε για τις σκέψεις της κυβέρνησης σχετικά με τα εστιατόρια και τα καφέ.

«Σήμερα η Ελλάδα παίρνει ένα μεγάλο στοίχημα: να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την οικονομία μας χωρίς να υπάρχει επανάκαμψη της πανδημίας», επανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς για το άνοιγμα της εστίασης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε: «Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των επιχειρηματιών της εστίασης. Ήδη επιδοτούμε μέσω ΕΣΠΑ τα θερμαντικά σώματα για τους εν λόγω επιχειρηματίες, όμως πρέπει να πηγαίνουμε με ένα βήμα τη φορά. Πρώτα πάμε στο λιανικό εμπόριο. Στην εστίαση ξέρουμε ότι πρέπει για να φας να βγάλει τη μάσκα, άρα είναι μεγαλύτερη η μετάδοση. Τώρα δεν είναι η ώρα για την εστίαση. Όταν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει θα προχωρήσουμε και σε αυτό το βήμα. Απέχουμε ακόμα. Είμαστε στον χειμώνα. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος».

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στις πληττόμενες επιχειρήσεις και δεν θα αφήσει καμία επιχείρηση μόνη της να καταστραφεί σε αυτή την συμφορά.

Σε αυστηρό τόνο επανέλαβε ότι «πρέπει οι πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα για να μην επανέλθει η πανδημία, γιατί διαφορετικά όλα θα ακυρωθούν αμέσως, καθώς δεν θα διστάσει η κυβέρνηση να λάβει τα ανάποδα μέτρα. Σήμερα κάνουμε νέα συμφωνία ευθύνης» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here