Πότε αναμένεται το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας

171

Για το τρίτο κύμα του κορονοϊού που έχει κάνει την εμφάνισή του σε αρκετές χώρες μίλησε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Ηρακλής και καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής προέβλεψε μέσα από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ότι το τρίτο κύμα θα έρθει στην Ελλάδα τέλος Φεβρουαρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι «εξαρτάται από το πώς θα κάνουμε το άνοιγμα όχι το πότε».

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι «άμεσα η Αττική δεν κινδυνεύει να πάει στο «κόκκινο», αλλά προς το τέλος του Γενάρη που θα ανοίξουν τα σχολεία υπάρχει αρνητική δυναμική στην Αττική, ενώ πρέπει να προσέξουμε και τα Φώτα».

Καπραβέλος: Να προσέξει το τρίτο κύμα ο Κικίλιας

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, καλώντας τον Βασίλη Κικίλια να «προσέξει το τρίτο κύμα», προειδοποιώντας για «ολέθριες συνέπειες».

«Ο αριθμός των διασωληνωμένων και η πληρότητα των ΜΕΘ παράμετρος που μας ανησυχεί όλους. Αν έρθει το 3ο κύμα πριν λήξει το 2ο θα μιλάμε για τεραστία καταστροφή», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

Γκάγκα: Να ανοίξουν τα δημοτικά

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, εξηγώντας ότι τα παιδιά ούτε μεταδίδουν τη νόσο ούτε κολλάνε, αλλά πρέπει να έχουν καλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη. Η κ. Γκάγκα ζήτησε μέσω του σταθμού μαςαυστηρή τήρηση των μέτρων, όπως μάσκες, αποστάσεις, και καλά αεριζόμενους χώρους.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here