Πολάκης: Ο Βορίδης έγινε υπουργός Εσωτερικών για να κινητοποιήσει τα εθνικιστικά δίκτυα της ομογένειας

169

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης βρέθηκε σήμερα στο στόχαστρο του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του ΥΠ.ΕΣ. για την αναμόρφωση του ΑΣΕΠ, ο Κρητικός βουλευτής άφησε αιχμές κατά της ομογένεια λέγοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε στον πρόσφατο ανασχηματισμό τον κ. Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να κινητοποιήσει τα εθνικιστικά- ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας, ώστε να αποφύγει η Νέα Δημοκρατία την ήττα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας θα μπορέσετε να επιτύχετε διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε οριακή σας νίκη είτε την όχι συντριπτική σας ήττα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης. Επεσήμανε δε, πως «αυτό που έχω εγώ να σας πω είναι ότι όσα μέτρα και να πάρετε, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα ναι και ντάλα μεσημέρι».

Από την πλευρά του ο υπουργός δήλωσε πως η ψήφος των αποδήμων είναι δεδομένη και πως έχει πάρει σχετική απόφαση επί του δικαιώματος αυτού, η Βουλή των Ελλήνων. Όπως υπογράμμισε: «Δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι απόδημοι, είπε ο Πολάκης. Και επειδή δεν ψηφίζουν, ήρθε μας λέει ο Βορίδης, να οργανώσει τη ψηφοφορία και να κερδίσει τις εκλογές. Μα, εκλογές δεν κερδίζετε γιατί δεν σας θέλει ο κόσμος».

ΝΔ: Εκπροσωπεί την άγνοια και τη χυδαιότητα

«Ο κ. Πολάκης σήμερα στη Βουλή ταύτισε τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας που με κάθε ευκαιρία στοχοποιούν!» αναφέρει σε ανακοίνωσηςτης η ΝΔ.

Και συνεχίζει : «Ο αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα στην ιδεοληπτική εμμονή του, έδειξε να αγνοεί πως οι εκλογές των αποδήμων δεν θα γίνουν με επιστολική ψήφο, αλλά με φυσική παρουσία στα εκλογικά κέντρα. Δεν διάβασαν, δηλαδή, ούτε καν τον νόμο που και οι ίδιοι ψήφισαν!».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Η συμμαχία της παροιμιώδους προχειρότητας, της άγνοιας, της ιδεοληψίας και της χυδαιότητας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προοδευτική δεν είναι!».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here