Πλεύρης: Άρση μέτρων έως τα μέσα Μαρτίου

274

Από την… καραντίνα του, όπου βρίσκεται καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό πριν από μερικές μέρες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε πλήρη άρση μέτρων μέσα στον Μάρτιο. Αλλά προειδοποίησε πως μπορεί να φθινόπωρο μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση.

Αναφερόμενος στην απόφαση για μερική άρση των μέτρων, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (17.02.2022) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου, ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας, αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Στην Ελλάδα, η μερική άρση των μέτρων αποφασίστηκε γιατί το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε και ανακοινώσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τι θα ισχύει για όσους νοσούν δεύτερη φορά, αφού υπήρξε κενό και το θέμα θα απασχολήσει την Επιτροπή των Ειδικών.

Σχετικά με τη συζήτηση για τέταρτη δόση, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως, εξήγησε να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

Παράλληλα, επέμεινε ότι πρότασή του είναι να μην επιστρέψουν στις θέσεις τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, κάτι που σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει έως την 1η Απριλίου.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here