Πανελλήνιες 2021: Η ΑΔΕΔΥ εξαιρεί από την απεργία καθηγητές και υπαλλήλους του υπ. Παιδείας

107

Θετική ήταν η απάντηση της ΑΔΕΔΥ στο αίτημα της ΟΛΜΕ να εξαιρεθούν από την αυριανή απεργία για το εργασιακό οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη (16.06.2021), δεύτερη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Μετά την ανακοίνωση της απεργίας υπήρξε η έντονη ανησυχία πως δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν απρόσκοπτα αύριο οι πανελλήνιες εξετάσεις και γι’ αυτό έγινε αίτημα στην ΑΔΕΔΥ να δώσει άδεια ώστε εργαζόμενοι που εμπλέκονται στη διαδικασία, να μην απεργήσουν.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων».

Τι προηγήθηκε
Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στρεφόταν κατά των καλούντων σε απεργία, με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο, ανέφερε το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός ζητούσε να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης (σ.σ. ήδη ο ΗΣΑΠ άλλαξε την απεργία σε στάση από τις 10:00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας), προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here