Παγώνη: Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να βγάλουμε τις μάσκες -Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι

106

Στο γεγονός ότι υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία της χώρας, το φετινό καλοκαίρι, αλλά και στις μάσκες αναφέρθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας για την πανδημία του κορωνοϊού σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ οι θάνατοι αρχίζουν από covid-19 να μειώνονται ενώ είναι στο -9 τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, η κα Παγώνη πρότεινε να διευρυνθεί τουλάχιστον μέχρι τις 01:00, τα μεσάνυχτα το ωράριο της εστίασης προκειμένου οι πολίτες να μην συνωστίζονται στις πλατείες αμέσως μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Μάλιστα, επεσήμανε πως τα sms στο 13033 για τις μετακινήσεις πρέπει να τελειώσουν «γιατί κανένας δεν τα χρησιμοποιεί».

Αναφορικά με την μάσκα η ίδια τόνισε πως πιθανότατα θα την βγάλουμε μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών. Μάλιστα υπολόγιζε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό θα φτάσει στο 75%. Παράλληλα τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με το περσινό.

Καταληπτικά, η κυρία Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι τελειώσαμε με τα lockdown και ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να πει για 4ο κύμα με τα δεδομένα που έχουμε τώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here