Παγώνη: Με τα μαγαζιά πρέπει να ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία, ειδικά η Γ’ Λυκείου

198

«Πιστεύω ότι από την επόμενη εβδομάδα που αναμένεται να ανοίξουν τα μαγαζιά, σταδιακά πρέπει να ανοίξουν και τα σχολεία και ειδικά η Γ΄ Λυκείου» τόνισε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών -Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Επισημαίνοντας την δυσκολία του ανοίγματος μόνο της Γ΄Λυκείου, καθώς υπάρχουν καθηγητές που κάνουν μαθήματα και σε άλλες τάξεις, επανήλθε στην ανάγκη ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων, αφού όμως, όπως τόνισε, γίνει έλεγχος σε πολύ τακτά διαστήματα και στους καθηγητές και στους μαθητές με rapid test και μοριακό έλεγχο.

«Εάν έχουμε αυτά τα αποτελέσματα ανά εβδομάδα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε», τόνισε.

«Λογικό είναι μαζί με τα καταστήματα να ανοίξουν και τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής» επισήμανε «καθώς είναι με ραντεβού και η πιθανότητα μετάδοσης είναι πολύ μικρότερη».

Η κ. Παγώνη ζήτησε την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, γιατί όπως επισήμανε «και εμείς οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δεν θα αντέξουμε ένα μεγάλο και ισχυρό τρίτο κύμα».

Επέστησε την προσοχή στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όταν ανοίξει σταδιακά η αγορά και συνέστησε να μην μπαίνουμε σε γεμάτα κόσμο λεωφορεία και βαγόνια αλλά να περιμένουμε για το επόμενο δρομολόγιο.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here