Παγώνη: Δεν αποκλείεται σκληρότερο lockdown – Να μην ανοίξουν ακόμα click away και λοιπές δραστηριότητες

308

Την  εκτίμηση ότι «δεν αποκλείεται σκληρότερο lockdown» έκανε η  πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνα σχολίασε ότι «δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω», ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση των κρουσμάτων.

«Δεν ξέρουμε τις επόμενες μέρες πόσα θα είναι τα κρούσματα. Η αύξηση που βλέπουμε τώρα είναι από τα κρούσματα των Χριστουγέννων. Της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα», εξήγησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά και πρόσθεσε:

«Οι γιατροί βάζουμε σε προτεραιότητα το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και πρέπει να το κρατήσουμε».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι σε πολλές περιοχές έχουμε ακόμα πολύ αυξημένο ιικό φορτίο και πολύς κόσμος είναι ασυμπτωματικός.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι, τα παιδιά δε μεταδίδουν τόσο πολύ και τόσο εύκολα. «Αυτό που μας φοβίζει είναι ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία».

Τέλος, τόνισε ότι τη Δευτέρα θα γίνει νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων. Click away και λοιπές δραστηριότητες, εκτίμησε ότι πρέπει να ανοίξουν αργότερα, αφού εξεταστούν όλοι οι παράμετροι. «Ας ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here