Ο Σεραφείμ συγκρίνει τους πιστούς πήγαν στη Θεία Λειτουργία τους τελευταίους δέκα μήνες με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού

170

Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο που αναγνώστηκε στις εκκλησίες της πόλης συγκρίνει πόσοι πιστοί πήγαν στη Θεία Λειτουργία τους τελευταίους δέκα μήνες με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στην εγκύκλιο μάλιστα υπάρχει μια παράγραφος στην οποία ο Σεβασμιότατος κάνει μία ανάλυση σχετικά με το πόσοι πιστοί προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους δέκα μήνες και συγκρίνοντας τους  με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού στο ίδιο χρονικό διάστημα που ήταν μικρότερος κάνει λόγο για θαύμα, καθώς με τις πράξεις που κάνει καταλήγει πως «ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία.

Στην παράγραφο ο Σεραφείμ γράφει:

«Τους τελευταίους 10 μήνες συνεχίζεται κανονικά η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή στους περίπου 100.000 ναούς της ελληνικής επικράτειας. Μιλάμε περίπου για 25 Κυριακές. Άρα 25 x 100.000 = 250.000 Θείες Λειτουργίες έχουν τελεστεί μόνο κατά τις Κυριακές το τελευταίο 10μηνο, μη συνυπολογίζοντας τις ενδιάμεσες μεγάλες εορτές που έπεφταν τις καθημερινές. Έστω ότι κάθε Κυριακή κοινωνούσαν μόλις 10 πιστοί σε κάθε Θεία Λειτουργία, άρα 250.000 Λειτουργίες x 10 πιστούς = 2.500.000 φορές συνολικά έχουν κοινωνήσει πιστοί τους τελευταίους 10 μήνες. Και δεν ισχυρίζομαι ότι και οι 2.500.000 πιστοί είναι μοναδικοί! Αλλά από τα 130.000 καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ελλάδα έως τις 2.500.000 φορές που κοινώνησαν πιστοί στις εκκλησίες υπάρχει τεράστια απόκλιση… με δεδομένο ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτός ο τόσο μεταδοτικός ιός μεταδίδεται και μέσω της Θείας Κοινωνίας! Αυτό είναι το θαύμα των ημερών μας, στο οποίο έχουμε τη χάρη και την ευλογία να συμμετέχουμε ενεργά ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Ελλαδικής Εκκλησίας».

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο η συγκεκριμένη αυτή παράγραφος αφαιρέθηκε από το επίσημο σάιτ της Μητρόπολης Πειραιά.

Εδώ βλέπετε την ανανεωμένη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο της ιεράς μητρόπολης Πειραιά

και εδώ την αρχική με την επίμαχη παράγραφο

Όπως βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία δεν υπάρχει η επίμαχη παράγραφος ενώ στην ακριβώς από κάτω υπάρχει ολόκληρη η παράγραφος με τις αριθμητικές πράξεις του Μητροπολίτη Σεαραφείμ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here