Ο Άλεκ Μπάλντουιν «πιθανότατα πυροβόλησε» και σκότωσε τη Χαλίνα Χάτσινς – Τι αναφέρει η έρευνα του FBI

95

Ο Άλεκ Μπάλντουιν «πιθανότατα τράβηξε τη σκανδάλη» στο μοιραίο δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» που προκάλεσε τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς. Αυτό αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση του FBI, σχετικά με τον πυροβολισμό που στέρησε τη ζωή της κινηματογραφίστριας, σε ηλικία 42 ετών.

Το δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό, Άλεκ Μπάλντουιν, είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Η κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς έπεσε νεκρή μετά από πυροβολισμό όπλου που κρατούσε στα χέρια του ο ηθοποιός. Αν και ισχυριζόταν ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη, το FBI αναφέρει πως «το όπλο δεν θα μπορούσε να εκπυρσοκροτήσει μόνο του».

Ο ισχυρισμός του Μπάλντουιν «πέφτει» στο κενό…

Ειδικότερα, στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται ότι το FBI εξέτασε διάφορα σενάρια και δοκιμές τυχαίας εκπυρσοκρότησης ενός περιστρόφου .45 Colt caliber F.lli Pietta. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί, χωρίς κάποιος να τραβήξει τη σκανδάλη. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δοκιμές έγιναν με το μοιραίο περίστροφο που κρατούσε στα χέρια του ο Άλεκ Μπάλντουιν ή με κάποιο αντίστοιχο.

Το FBI εξέτασε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος και τονίζει πως, σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο είδος όπλου δεν πρόκειται να απελευθερώσει σφαίρα αν τυχαία κάποιος πειράζει τον «κόκορά» του, ακόμα και αν δεν λειτουργεί σωστά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν ισχυρίστηκε πως δεν τράβηξε τη σκανδάλη αλλά απλά πείραξε τον «κόκορα» του περιστρόφου. Το δυστύχημα, σύμφωνα με τον ηθοποιό, συνέβη όταν κρατούσε το όπλο στα χέρια του και η Χάτσινς τον καθοδηγούσε για το πώς να σταθεί στην κάμερα. Όταν τελείωσαν, άφησε τον «κόκορα» από τα χέρια και το περίστροφο εκπυρσοκρότησε.

Πάνω σε αυτές τις δηλώσεις στάθηκε το FBI για να καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα, σύμφωνα με το ABC News. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο ηθοποιός μπορεί να έχει μπλεξίματα, διότι ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς θεωρείται ατύχημα από τις Αρχές, καταλήγει το αμερικανικό μέσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here