Νοτοπούλου: Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οικογένειές τους καλούνται να ζήσουν με μηδενικό εισόδημα

155

Την κατάσταση που ζουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οικογένειες τους που είναι χωρίς χρήματα από τον περασμένο Νοέμβριο, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Τομεάρχης Τουρισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συγκεκριμένα η κα. Νοτοπούλου αναφέρει: «Με μηδενικό εισόδημα , από τον Νοέμβριο του 2020, και χωρίς να έχουν λάβει το επίδομα ανεργίας, καλούνται να ζήσουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οικογένειές τους. Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιανουαρίου 2021 και η κατάστασή τους είναι τραγική.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με τα μεγάλα λόγια, το μεγάλο σε αριθμό «επιτελικό» κράτος και κραδαίνοντας το “λάβαρο” της ψηφιακής Ελλάδας, αδυνατεί να πληρώσει εγκαίρως τα επιδόματα ανεργίας, με τη δικαιολογία ότι δεν επαρκεί το προσωπικό του ΟΑΕΔ για την έγκαιρη καταβολή τους.

Η δικαιολογία αυτή προκαλεί οργή και αγανάκτηση στους ανθρώπους αυτούς που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες της πανδημίας και τους λάθος χειρισμούς της Ν.Δ.

Στον επισιτισμό η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς, οι εργαζόμενοι σε αυτόν δεν έχουν ούτε  δικαίωμα επαναπρόσληψης, ούτε δικαίωμα αποζημίωσης ειδικού σκοπού, έχουν δε αφεθεί πραγματικά στο έλεος του θεού. Η επιδότηση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020 σταματάει τον Ιανουάριο του 2021, και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πως οι άνθρωποι αυτοί θα ζήσουν μέχρι να ξανανοίξουν τα ξενοδοχεία τον Απρίλιο στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Τέλος, όσοι έκαναν μονομερή αίτηση για αναστολή σύμβασης δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ένσημα με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται επιδομάτων από το ΕΦΚΑ.

Στα δίκαια αιτήματά τους η Κυβέρνηση απαντάει με αδιαφορία και καταστολή. Η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για την πληρωμή των δικαιούχων. Οφείλει να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή επιβίωσή τους».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here