Νέο Ηράκλειο: Ο δήμαρχος υπέβαλε αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

209

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από το Ηράκλειο Αττικής, όπου τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το πρωί, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους μετέφεραν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και ΚΑΤ.

Η πρωινή νεροποντή προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια και πολλά δέντρα έπεσαν, προκαλώντας -μεταξύ άλλων- και έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Τελικά, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (13/10) αποκαταστάθηκε η λειτουργία της πόλης, μετά από πολύωρες προσπάθειες των συνεργείων του δήμου, με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής.

Με την απομάκρυνση των δέντρων και την αποκατάσταση των οδικών δικτύων, η προτεραιότητα δίνεται πλέον στην καταγραφή των ζημιών και στις περιουσίες των πολιτών, οι οποίες θα γίνουν από μεικτά κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και της περιφέρειας Αττικής. Τα πρώτα κλιμάκια ήδη βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές για να καταγράψουν την κατάσταση.

Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, αιτήθηκε να κηρυχθεί ο δήμος Ηρακλείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια και ενημερώνω τους συμπολίτες μας ότι έχω ζητήσει με επιστολή μου από την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είναι μαζί μας από την πρώτη στιγμή, να κηρυχθεί το Ηράκλειο Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μπάμπαλος.

Και προσέθεσε: «Η αποδοχή του αιτήματος από την Περιφέρεια θα επιταχύνει τη διαδικασία αποζημίωσης των συμπολιτών μας για τις ζημιές που υπέστησαν μέσα σε λίγη ώρα από τη σημερινή κακοκαιρία».

Αυτοψία Πατούλη – Συνδρομή της περιφέρειας Αττικής με μηχανήματα και προσωπικό

«Είμαστε δίπλα στον δήμο Ηρακλείου και στους κατοίκους, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ταχύτερη ανακούφιση τους. Η περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκτακτη κατάσταση και συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, από το Ηράκλειο στην επίσκεψη/αυτοψία που πραγματοποίησε το μεσημέρι της τρίτης 13 Οκτωβρίου, προκειμένου να διαπιστώσει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί και να ενημερωθεί από τον δήμαρχο Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο για την έκταση των προβλημάτων αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη και την αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής επισήμανε: «Η περιφέρεια Αττικής με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, ανταποκρίθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σφοδρής κακοκαιρίας. Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουμε φέρει μηχανήματα, φορτωτές, εργάτες με αλυσοπρίονα για να αποσύρουμε τους κορμούς των δέντρων που έχουν κλείσει και καταστρέψει πολλά κομμάτια της πόλης. Βρισκόμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στον δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο και να συνδράμουμε με κάθε τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη ενώ τα κλιμάκια των μηχανικών μας θα βοηθήσουν στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών».

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει ότι, τα ξημερώματα ανταποκρίθηκε άμεσα η περιφέρεια στην έκκληση του δήμου Ηρακλείου για συνδρομή στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που άφησε η κακοκαιρία αλλά και στην καταγραφή των ζημιών. Με εντολή του περιφερειάρχη και τον συντονισμό του κ. Κόκκαλη έσπευσαν στην πληγείσα περιοχή 11 οχήματα (φορτωτές, γερανοφόρα και φορτηγά), για την διάνοιξη των δρόμων και την απομάκρυνση των φερτών υλικών- κορμών και δέντρων που είχαν κλείσει την κυκλοφορία.

Επίσης, συνεργεία με πάνω από 40 εργαζόμενους, με αλυσοπρίονα και άλλα ειδικά μηχανήματα κόβουν και αποσύρουν κορμούς δέντρων, που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης, ενώ μετέβησαν και κλιμάκια μηχανικών της περιφέρειας, προκειμένου να συνδράμουν επικουρικά τον δήμο, στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here