Μόσιαλος: Να μην ξεχάσουμε τους εθελοντές-ήρωες που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε τα εμβόλια

183

Ειδικό μήνυμα για τους εθελοντές που κατείχαν σημαντική θέση στη μάχη κατά της πανδημίας έστειλε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

«Αυτή τη δύσκολη χρονιά έχουμε παρακολουθήσει αλλά και έχουμε βιώσει στιγμές πραγματικής αλληλεγγύης. Θα σταθώ όμως στους εθελοντές των εμβολίων του κορονοϊού. Τόσο σε όλους αυτούς που έλαβαν τα πειραματικά ως τότε εμβόλια, αλλά και σε όλους αυτούς που δήλωσαν συμμετοχή και θα λάβουν τα εμβόλια που βρίσκονται ακόμα σε κλινικές δοκιμές. Ποιος έλαβε όμως το πρώτο εμβόλιο, εκτός Κίνας; Στις 16 Μαρτίου η Jennifer Heller- μια μητέρα 43 ετών με 2 παιδιά, έλαβε πρώτη το πειραματικό εμβόλιο της Moderna», έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο Facebook.

«Θαυμάσιοι άνθρωποι, θαρραλέοι εθελοντές που δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε αρκετά για τον εθελοντισμό τους. Πρώτοι – δεύτεροι, νέοι ή μεγαλύτεροι σε ηλικία, με υποκείμενα νοσήματα ή υγιείς, δεν έχει σημασία: όλοι ήρωες. Σημασία έχει πως αυτές τους οι πράξεις μας έφτασαν στην έγκριση των εμβολίων», συμπλήρωσε ακόμη.

«Η βιοτεχνολογία είναι στα επίπεδα που πλέον μπορεί να επέμβει με ακρίβεια στις προκλήσεις και οι επιστήμονες αντέδρασαν με εξαιρετική ταχύτητα απέναντι στην πανδημία. Όσες επενδύσεις και όσες συνεργασίες και να είχαν επιτευχθεί όμως, τα εμβόλια έπρεπε να αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά για χρήση σε ανθρώπους. Και αυτό έγινε χάρη σε όλους αυτούς. Να μην τους ξεχάσουμε», έγραψε μεταξύ άλλων.

Αυτή τη δύσκολη χρονιά έχουμε παρακολουθήσει αλλά και έχουμε βιώσει στιγμές πραγματικής αλληλεγγύης.

Θα σταθώ όμως…

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Sunday, 27 December 2020

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here