Μιχαηλίδου: Τέλος Γενάρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί στα γηροκομεία όλης της χώρας

221

Για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού όσων εργάζονται και όσων διαμένουν στους οίκους ευγηρίας της χώρας μας αλλά και για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Πέμπτη (7/1) η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός στο Mega το προσωπικό και οι ωφελούμενοι των γηροκομείων είναι στις κατά προτεραιότητες ομάδες εμβολιασμού. «Ήδη από τις 4 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στις δομές αυτές και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα» είπε.

Συνολικά 30.000 άτομα θα εμβολιαστούν στην πρώτη αυτή ομάδα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1.000 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε, το 50% των δομών όλης της χώρας βρίσκεται στην Αθήνα και γι’ αυτό οι εμβολιασμοί ξεκινούν από την πρωτεύουσα.

«Ο λόγος που υπάρχει κάποια καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, είναι διότι είναι οι πρώτες μέρες» ανέφερε και σημείωσε «η πρώτη βδομάδα δείχνει αν ο προγραμματισμός είναι λειτουργικός και σωστός».

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε πως με προσοχή και προσήλωση στα μέτρα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και τα προνήπια θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Παράλληλα θα γίνονται και rapid test.

Για τις περιοχές με εξαιρετικά επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και οι οποίες βρίσκονται σε σκληρό Lockdown, όπως η δυτική Αττική και η βόρεια Ελλάδα, καμία τέτοια δομή δε θα λειτουργήσει.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here