Μετονομάζεται σε «Μανώλης Γλέζος» το Γενικό Λύκειο Νάξου

115

Το όνομα του Μανώλη Γλέζου μπαίνει στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, μια απόφαση την οποία ο Νίκος Φίλης χαρακτηρίζει νίκη της τοπικής κοινωνίας «που αποδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την Ιστορία».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έγραψε στο Twitter: «Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με τη Σοφία Ζαχαράκη είναι να προχωρήσει η μετονομασία. Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του».

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχία δηλώνει ότι «πέρασαν τέσσερις μήνες υπουργικής σιωπής. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο λαός και οι φορείς της Νάξου και των Κυκλάδων, να υπογράψουν εκατοντάδες προσωπικότητες του νησιού και να κατατεθεί -για πρώτη φορά μετά από πολλά, πολλά χρόνια- διακομματική ερώτηση, δέκα βουλευτών από 4 κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Μέρα25) με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι μια νίκη της τοπικής κοινωνίας που αποδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την Ιστορία», αλλά και «ένα μήνυμα συνεννόησης και στο Κοινοβούλιο, για πράγματα που είναι (δυστυχώς όχι για όλους…) αυτονόητα. «Όσο για το δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την υλοποίηση της απόφασης του Σχολικού Συμβουλίου», σχολιάζει, «νομίζω χρειάζεται να ζητήσουν συγγνώμη».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here