Λοβέρδος: Αν το ΚΙΝΑΛ δεν υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του θα έχει την τύχη του Ποταμιού

178

Για την καθαίρεσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΙΝΑΛ όπως επίσης και για την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Πέμπτη (14/1) ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 είπε πως πριν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανακοινώσει την αντικατάστασή του είχε προηγηθεί συνάντησή τους η οποία κράτησε μόλις ένα λεπτό.

«Της είπα ότι αν αυτό πιστεύει, αν κάνει καλό στο κόμμα και στην ίδια, προχωράμε. Ευχηθήκαμε καλή χρονιά και μετά εγώ πήγα στη δουλειά μου», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του έτους σημείωσε ότι «το ’21 είναι χρονιά εμβολιασμού», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την έως τώρα διαχείριση των εμβολίων.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος είναι 8.000 εμβόλια την ημέρα, άρα όλη τη χρονιά θα έχουμε εμβολιασμούς», σημείωσε.

«Αν το τρίτο κόμμα δεν μεγαλώσει, μοιραία θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα με ποιον θα πάει και αν επιλέξει να μην πάει με κανέναν, θα είναι ένα κόμμα που δεν επηρεάζει τίποτα και θα εκτιμάται απλώς ότι έχει ωραίες απόψεις, όπως το ΚΚΕ», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος για την αναγκαιότητα να υπερδιπλασιάσει το Κίνημα Αλλαγής τις δυνάμεις του. «Διαφορετικά», όπως είπε «θα έχει την τύχη του Ποταμιού και θα γίνει έρμαιο του πού θα πάει», τονίζοντας ότι αυτός το απορρίπτει.

«Δεν υπάρχει άλλη προοπτική για να έχουμε μάχιμο κόμμα», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ επεσήμανε ότι το 2019, παρότι το κόμμα του κράτησε δυνάμεις, «δεν μεγαλώσαμε όσο θα θέλαμε».

«Το 8% μπορεί να γίνει εφαλτήριο και να επαναληφθούν οι συσχετισμοί, μοιραία τότε, όμως, η κατάληξη αυτού του χώρου δεν θα είναι καλή» είπε και παράλληλα υπερασπίστηκε την αυτόνομη πορεία του κόμματος διαχωρίζοντας τη θέση του από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

«H Νέα Δημοκρατία είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι ο υπαρξιακός και θέλουν μας καταπιούν», τόνισε.

Αποφεύγοντας να απαντήσει στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος δήλωσε «είμαι πολιτικά δραστήριος, είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όμως η ώρα για την υποψηφιότητα δεν είναι τώρα».

Αφήνοντας όμως αιχμές για συναδέλφους του ότι ίσως σχολιάζουν το πού στέκεται ο ίδιος, είπε «ότι δεν το λένε δημόσια, αλλά αυτοί που το λένε κρυφά δεν έχουν εικόνα πολιτικής. Αν είχαν θα ήξεραν ότι ένας πολιτικός όταν ασκεί εξουσία από τα έργα του ως υπουργός προκύπτει και το πού τοποθετείται στην πολιτική γεωγραφία».

Τέλος μιλώντας για την πορεία του κορονοϊού τόνισε πως υπάρχει μία «χαραμάδα» και υπογράμμισε πως μεγάλο ποσοστό των υγειονομικών αρνείται να εμβολιαστεί. «Ο περισσότερος κόσμος θέλει αλλά όχι όλος» ανέφερε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here