Λίμνη Πλαστήρα: Δύσκολος ο χειμώνας εξαιτίας των καθιζήσεων

189

Δύσκολος φαίνεται ότι θα είναι ο χειμώνας για τους κατοίκους των χωριών της λίμνης Πλαστήρα.

Τα προβλήματα που προκάλεσε ο «Ιανός» δεν έχουν τέλος, αφού μετά τον οικισμό της Αγίας Μαρίνας Καρίτσας, στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, νέες καθιζήσεις σημειώνονται και σε άλλες περιοχές.

Η πρόσφατη νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιήσει κατολισθητικά φαινόμενα και στην κοινότητα Πεζούλας και ήδη έχουν υποστεί ζημιές 4 σπίτια, γεγονός που ανησυχεί τους κατοίκους της περιοχής.

Ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος, με επείγον έγγραφό του ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες. Παράλληλα ζήτησε να χρηματοδοτηθεί συνολική γεωλογική μελέτη για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, έτσι ώστε να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση των γεωλογικών φαινομένων.

Ο δήμαρχος Πλαστήρα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε: «Πέραν των υλικών ζημιών σε κοινότητες και οικισμούς τις οποίες αντιμετωπίζουμε με τη συμπαράσταση των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων, ζητήσαμε να γίνουν άμεσα δύο μελέτες για να αντιμετωπιστούν φυσικά φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Πρώτα απ’ όλα απαιτείται μια ολοκληρωμένη γεωλογική μελέτη για την παραλίμνια περιοχή. Επίσης είναι αναγκαία μια περιβαλλοντική μελέτη για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στη λίμνη Πλαστήρα».

«Οι ανυπολόγιστες ποσότητες φερτών υλικών είχαν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του πυθμένα της λίμνης, με επιπτώσεις στο οικολογικό όριο και τη φέρουσα ικανότητα της λιμνοδεξαμενής να ανταποκριθεί στον υδρευτικό, αρδευτικό, ενεργειακό και τουριστικό χαρακτήρα. Εκτιμούμε βάσιμα ότι τα αρμόδια υπουργεία θα ανταποκριθούν στο αίτημα, δεδομένου ότι μας ξάφνιασαν θετικά με την άμεση ανταπόκρισή τους» πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here