Κυριακίδου για εμβολιασμό: Δεν είναι κούρσα 100 μέτρων απέναντι σε άλλες χώρες

152

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εμβόλιο του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer και BioNTech, μετά τη θετική γνωμάτευση που έδωσε νωρίτερα σήμερα (21/12) ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Με τη σειρά της, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδου, επισήμανε ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν πρόσβαση στα εμβόλια με τους ίδιους όρους.

Αναφερόμενη στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer/ BioNtech τόνισε ότι πρόκειται για μια «πολύ σημαντική στιγμή για την Ευρώπη και τη διαχείριση της πανδημίας», προσθέτοντας ότι «αυτό που βλέπουμε τώρα είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας της επιτροπής και των κρατών-μελών».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ευρωπαία Επίτροπος υπογράμμισε ότι ο στόχος της Ε.Ε. είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια.

Ερωτηθείσα σχετικά με δημοσιεύματα για τον αριθμό των εμβολίων που προαγόρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις γίνονταν έγκαιρα. Όταν ξεκινήσαμε για εμάς το σημαντικό ήταν να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο εμβόλια στο χαρτοφυλάκια».

Παράλληλα, σχετικά με χώρες που προηγήθηκαν επισήμανε ότι «δεν είναι κούρσα 100 μέτρων απέναντι σε άλλες χώρες, στόχος μας να νικήσουμε τον ιό». Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι οι επιδημιολόγοι των κρατών-μελών της Ε.Ε. ενημερώθηκαν από τους επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε σημειώνοντας ότι η Ένωση παρακολουθεί την κατάσταση.

Κλείνοντας, τόνισε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό» και πρέπει να πεισθούν όσο περισσότεροι πολίτες είναι δυνατόν να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here