Κουτσούμπας: Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια τώρα

182

Κατά τη σημερινή (17/12) ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισήμανε καταρχάς ότι σειρά φορέων αποκλείστηκαν από την ακρόαση φορέων με ευθύνη της κυβέρνησης η οποία επέλεξε με ποιούς θα συνομιλήσει.

Μάλιστα, κατονόμασε «πρώτο και καλύτερο τον ΣΕΒ, του οποίου ο εκπρόσωπος είπε ότι ο καλός εκπαιδευτικός πρέπει να ρωτάει τις επιχειρήσεις τι διδάσκει. Τέτοιο θράσος!». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτοί είναι οι πραγματικοί εξωσχολικοί που λέτε κύριοι της κυβέρνησης, για να θυμίσω τη λέξη-καραμέλα που χρησιμοποιήσατε στους αγώνες των μαθητών το τελευταίο διάστημα, όταν αναφερόσαστε στους γονείς τους, στους δασκάλους τους, των οποίων τα δίκαια αιτήματα αποδεικνύονται ολόσωστα, και τους ονομάσατε τότε εξωσχολικούς που υποκινούν».

Σημείωσε ότι από την ακρόαση φορέων αποκλείστηκαν η ΑΣΓΜΕ που εκπροσωπεί 300.000 γονείς, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής που εκπροσωπεί 3.000 σπουδαστές, ενώ αποκλείστηκε ακόμα και η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

«Ακούστε τους γονείς, και αυτοί ειδικοί είναι και βλέπουν τα παιδιά τους να ξεροσταλιάζουν μπροστά σε οθόνες, τα παίρνει ο ύπνος μπροστά στις οθόνες και για να ξεσκάσουν πάλι μπροστά στις οθόνες. Ακούστε τους εκπαιδευτικούς, που λένε ορθά-κοφτά ότι αυτό δεν είναι μάθημα, είναι διεκπεραίωση», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη, «όχι μόνο για να επιτευχθούν οι μαθησιακοί στόχοι αλλά και για να στηριχθεί το παιδί του “τελευταίου θρανίου”, αυτό το παιδί που θέλει παραπάνω στήριξη». Και στάθηκε στο γεγονός ότι το μεγάλο ζήτημα είναι να βρεθούν εκπαιδευτικοί και μαθητές από κοντά και όχι η καταγραφή των βαθμών τώρα.

«Πάρτε μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια τώρα. Αυτό είναι το μοναδικό αίτημα που πρέπει να υλοποιήσετε και το οποίο έπρεπε να γίνει “χθες”. Και μην τα ρίχνετε όλα στον κορονοϊό για να δικαιολογηθείτε. Κάντε προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποιήστε χώρους και αίθουσες σε σχολεία που παραμένουν αναξιοποίητες, αραιώστε τα τμήματα» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια σημείωσε ότι είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η οποία «περί άλλων τυρβάζει» ενώ, όπως είπε «σε λίγο θα βάλετε και σώματα καταστολής να διδάσκουν στους φοιτητές, γιατί τέτοιους προσλαμβάνετε. Καθηγητές δεν βλέπουμε να βάζετε. Λεφτά δίνετε για μια αμφιβόλου ποιότητας ασφάλεια των ΑΕΙ, αλλά για να ανοίξουν με πραγματική ασφάλεια και να συνεχίσει η μορφωτική διαδικασία σταδιακά, ούτε λόγος».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here