Κορονοϊός στην Ελλάδα: Παραμένει η ανησυχία με αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων

197

Σε ανησυχητικό επίπεδο παραμένει η πορεία της πανδημίας στη χώρα, με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία του ενημέρωση, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 928 κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 40. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι διασωληνωμένοι είναι 405.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική βρέθηκαν 199 νέα κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 64.

Αναλυτικά:

-26 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

-20 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

-38 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

-15 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

-48 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

-17 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

-64 κρούσματα στην Π.Ε.Θεσσαλονίκης

-2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

-8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

-5 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

-4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

-9 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

-5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

-6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

-5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

-3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

-3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

-9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς

-5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

-7 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

-3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

-18 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

-1 κρούσμα στην Π.Ε Λασιθίου

-2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

-5 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Νήσων

-6 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

-35 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

-5 κρούσματα στην Π.Ε.Πέλλας

-4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

-9 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

-4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

-11 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

-2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

-1 κρούσμα υπό διερεύνηση

Παράταση σκληρού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη – Νέα μέτρα σε Σητεία και Ροδόπη

Την παράταση του σκληρού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Νέα μέτρα ενεργοποιούνται και σε Σητεία και Π.Ε. Ροδόπης.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

«Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, στους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, στην ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου και στις ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης  με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και ομόφωνης σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι ΚορΟνοϊού Covid-19,  έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

-Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, των Δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου και των ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

-Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης:

Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας ,Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης  για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης  για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί

Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν

α) από την Τετάρτη  06-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 11-01-2021 για τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας , Εορδαίας, Βοΐου και Κοζάνης

β) από την Τετάρτη 6-1-2021 και ώρα 06.00 για δέκα (10) ημέρες ήτοι έως και 15-1-2021 για την Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου

γ) από την Τετάρτη 6-1-2021 και ώρα 06.00 έως και 10-1-2021 για τις Τοπικές Κοινότητες Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here