Κορονοϊός: 700 παιδιά συνωστίζονται έξω από κατάληψη χωρίς μάσκες ή αποστάσεις

182

Από τη Δευτέρα το 50ο γυμνάσιο και 50ο λύκειο Αθηνών, τα οποία συστεγάζονται στην ίδια σχολική μονάδα στα Σεπόλια, βρίσκονται σε κατάληψη. Κάθε μέρα, από τις 08:00 το πρωί λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι, συνωστίζονται περίπου 700 μαθητές των δύο σχολικών μονάδων στον δρόμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega. Ελάχιστοι από αυτούς φορούν μάσκα.

Οι καθηγητές και τους γονείς να κάνουν λόγο για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό από τους μαθητές.

Όπως ανέφερε και ο διευθυντής του 50ου γυμνασίου, Κώστας Ξαρχάκος καθημερινά τα παιδιά συνωστίζονται στο δρόμο χωρίς να φορούν μάσκες ή να τηρούν αποστάσεις.

«Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από τη Δευτέρα πάλι. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μιλήσει με τους μαθητές και είχαμε ικανοποιήσει τα αιτήματά τους» σημείωσε ο κ. Ξαρχάκος, προσθέτοντας πως το σχολείο δεν έχει προβλήματα για να λειτουργήσει κανονικά. «Πλέον συνεχίζουν την κατάληψη γιατί τους ήρθαν αιτήματα από εξωσχολικούς και νεολαίες που τους κατευθύνουν» υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 50ου γυμνασίου, Κατερίνα Αλεξοπούλου σημείωσε ότι υπήρχαν ελλείψεις κάποιων εκπαιδευτικών που δεν έχουν καλυφθεί ακόμα, ωστόσο υπογράμμισε πως «με τις καταλήψεις δημιουργούνται μαθητές τριών κατηγοριών: τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, μαθητές που μπορούν να πάνε σε φροντιστήρια και μαθητές των κατώτερων οικονομικών τάξεων που δεν μπορούν να κάνουν κάτι».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here