Κικίλιας: Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας

151

Στην αρχή του τέλους της πανδημίας βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, καθώς το ΕΣΥ παραμένει σε πίεση. «Αν τηρήσουμε τους κανόνες μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Κατανοώ την κούραση των πολιτών» είπε ο κ. Κικίλιας, αλλά «ας μη γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων, αφορμή για να ξεφύγει η κατάσταση και να βρεθούμε σε δυσχερή θέση τον Ιανουάριο» ανέφερε.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο τόνισε ότι πρόκειται για μια τεράστια υγειονομική επιχείρηση που θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως εθνική προσπάθεια και πως είναι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα αλλά είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπιστούν μα επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια. «Ο κόσμος θα γνωρίζει τα πάντα», διαβεβαίωσε ο κ. Κικίλιας.

Συμπλήρωσε δε πως τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί βήμα προς βήμα το σχέδιο για τον εμβολιασμό και οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι οι υγειονομικοί που από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε παράλληλα να δώσουν και το παράδειγμα.

Ξεκαθάρισε πως οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών θα δοθούν από την Εθνική Αρχή Εμβολιασμού με υπεύθυνο τρόπο.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here