Κεκλεισμένων των θυρών οι εορταστικές λειτουργίες στη Δράμα με απόφαση του μητροπολίτη

175

Χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, όλες οι Θείες Λειτουργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Αυτό αποφασίστηκε, βάσει της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη της περιοχής.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ επιτρέπεται η παρουσία 25 ατόμων στις εκκλησίες κάθε ενορίας και 50 ατόμων για τον μητροπολιτικό ναό της κάθε περιοχής, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος αποφάσισε οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές για τους πιστούς και οι λατρευτικές εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν μόνο με την απαραίτητη παρουσία των κληρικών και των ψαλτών επισημαίνεται σχετικά.

Κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάζει η περιοχή της Δράμας, αλλά και γιατί ο σεβασμιότατος θα ήθελε η τοπική εκκλησία να συμβάλλει στο να μην υπάρξει ούτε κατ’ ελάχιστο η πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού, τουλάχιστον στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Οι ναοί, πάντως θα είναι ανοιχτοί από τις οχτώ το πρωί, όλες τις εορταστικές ημέρες μόνο για ατομική προσευχή και την προσωπική εξυπηρέτηση των πιστών, τηρουμένων πάντα όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here