Καπραβέλος: Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία – Δεν είναι το τέλος του κορονοϊού

184

Την άποψη πως είναι αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξε εξέφρασε μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος. Επίσης, επισήμανε πως το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία και πως δεν θα σηματοδοτεί το τέλος του κορονοϊού.

«Ο ιός θα μας απασχολήσει πολλούς μήνες», σημείωσε χαρακτηριστικά μέσω της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος.

Εν συνεχεία επισήμανε: «Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, δεν είναι το τέλος της πανδημίας, ούτε καν η αρχή του τέλους. Είναι αδύνατον να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη. Πρώτον, δεν έχουμε αυτό τον αριθμό των εμβολίων και δεύτερον η κίνηση να πείσουμε όλο αυτόν τον κόσμο να εμβολιαστεί θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Πολιτείας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Επίσης, ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» σημείωσε ότι ο ιός μεταλάσσεται και μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματικά τα εμβόλια. «Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη γενιά εμβολίων. Είναι πιθανόν η μετάλλαξη να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ποτέ κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με την πρώτη γενιά εμβολίων. Το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το τέλος της πανδημίας, καθώς τόνισε ότι είναι επικίνδυνο να το προαναγγείλουμε αυτήν τη στιγμή. «Πλέον οι αριθμοί των διασωληνωμένων, η πληρότητα των ΜΕΘ και κυρίως οι θάνατοι αποτελούν το βαρόμετρο αυτής της πανδημίας και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ο ιός λειτουργεί με αστραπιαία ταχύτητα και δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίσει. Η πανδημία είναι μπροστά μας, δεν είναι πίσω μας», τόνισε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here