Κακοκαιρία Ελπίς: Τραγική η κατάσταση σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου

104

Μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο συμβαίνει στην Αττική που με 7 ώρες χιονόπτωσης έχει παραλύσει στην κυριολεξία. Εκατοντάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι επί ώρες στην Αττική Οδό η οποία ανοιγοκλείνει προκειμένου να προλαβαίνουν να καθαρίζουν τα συνεργεία το χιόνι.

Δείτε εικόνα από την Αττική Οδό

Ταυτόχρονα είναι κανονικός Γολγοθάς για τους οδηγούς η κίνηση στους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Κηφισίας, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, είναι σχεδόν αδιάβατοι.

Αποστάσεις που στην χειρότερη χρειάζονται μισή ώρα, σήμερα φτάνουν και τις 3 ώρες! Επίσης, κλειστή είναι η λεωφόρος Κατεχάκη.

Πιο αναλυτικά:

Η Τροχαία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κανελλοπούλου (Κατεχάκη) και στα δύο ρεύματα από τη λεωφόρο Μεσογείων προς την περιφερειακή Υμηττού, αλλά και στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα.

Ακόμα και στα νότια προάστια η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και λεωφόροι όπως η Αλίμου χρειάζονται χωρίς υπερβολή αλυσίδες.

Πατούλης: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών οχημάτων, απευθύνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της περιφέρειας όπου βρίσκεται για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους.

«Οι προσπάθειες μας έχουν επικεντρωθεί στο να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αττικής και όσοι οδηγούν σε νοσοκομεία» επισημαίνει ο ίδιος, μετά την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται στους κεντρικούς δρόμους λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Τα εκχιονιστικά και άλλου τύπου οχήματα της περιφέρειας -πάνω από 80 στον αριθμό- συνεχίζουν να δίνουν μάχη, σε συνεργασία και με την Τροχαία καθώς και τους όμορους δήμους, προκειμένου να παραμείνουν οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αττικής, που είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας, όπως για παράδειγμα οι λεωφόροι Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Μαραθώνος, Κηφισού και Λαυρίου, ανοικτοί και προσβάσιμοι. Ωστόσο εκεί το μποτιλιάρισμα είναι ιδιαίτερα έντονο λόγω της πληθώρας αυτών που έσπευσαν να επιστρέψουν στις εστίες τους, καθώς αναμένεται ένταση της κακοκαιρίας κατά τις απογευματινές ώρες. Επίσης, στο πρόβλημα συνέβαλε και η απόφαση αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων από τις υπηρεσίες τους το μεσημέρι προκειμένου να διευκολυνθούν και αυτοί.

Λίγο νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, κατά την διαδρομή προς το αεροδρόμιο προκειμένου να διαπιστώσει την κίνηση στο δίκτυο αρμοδιότητας της περιοχής του, δεν έκρυψε την έκπληξη και την απορία του για το «που πηγαίνουν όλοι αυτοί οι χιλιάδες οδηγοί» και αναρωτήθηκε, «δεν έχουν ενημερωθεί, δεν ακούν τα δελτία ειδήσεων;».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της περιφέρειας υπογραμμίζεται η έμφαση που δίνεται, κατόπιν σχετικής εντολής του περιφερειάρχη, στον καθαρισμό δρόμων που οδηγούν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνεται στην προσβασιμότητα των πολιτών σε δομές Υγείας, η περιφέρεια, παράλληλα με τα ερπυστριοφόρα που διαθέτει, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, έχει διασφαλίσει και έχει θέσει σε ετοιμότητα και άλλα 10 οχήματα τύπου 4χ4, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να συνδράμουν στη μεταφορά ασθενών ή πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί και απαιτείται να μετακινηθούν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης, από το κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή (σσ 2 μετά το μεσημέρι) «παρατηρούνται προβλήματα και μποτιλιαρίσματα σε κάποιους οδικούς άξονες εξαιτίας της πληθώρας των αυτοκινήτων που βρίσκονται στους δρόμους, φαινόμενο που παρατηρείται εξαιτίας της μαζικής φυγής των πολιτών από τις εργασίες τους, με στόχο να μην βρίσκονται στο δρόμο τις επόμενες ώρες που τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν. Σε συνεργασία με την Τροχαία παρεμβαίνουμε συνεχώς προκειμένου να επιλύουμε τα προβλήματα όπου προκύπτουν άμεσα, ωστόσο θέλω να επαναλάβω την έκκληση μου προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μας οχημάτων. Σε λίγη ώρα θα συγκαλέσουμε σύσκεψη με τους δημάρχους προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία και ο συντονισμός των ενεργειών και των δράσεων μας και να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπου προκύπτουν».

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here