Η απόφαση του ΕΟΦ για τις πύλες ψεκασμού και η δικαίωση της Ένωσης Δικαστών

158

Να υπαναχωρήσει άμεσα από τον αρχικό σχεδιασμό του για αγορά των πυλών ή θαλάμων ψεκασμού στα δικαστήρια καλεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την προειδοποίηση του ΕΟΦ ότι ο ψεκασμός ατόμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης, καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι πύλες αυτές δεν μπορούν πλέον να τοποθετηθούν ούτε καν σε επίπεδο προαιρετικής χρήσης», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση ζητώντας τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για την αγορά των πυλών «να διατεθούν για την κάλυψη σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται στα Δικαστήρια ως προς τα μέσα προστασίας από τον κορονοϊό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η προχθεσινή απόφαση του Ε.Ο.Φ. σχετικά με την επικινδυνότητα των πυλών ή θαλάμων ψεκασμού για την υγεία των πολιτών συνιστά πλήρη δικαίωση της θέσης που εξ αρχής και χωρίς περιστροφές έλαβε η Ένωσή μας ως προς την ανάγκη να γνωμοδοτήσει η επιστημονική κοινότητα πριν την τοποθέτηση των συγκεκριμένων μηχανημάτων. Για τον λόγο αυτό καλέσαμε τις διοικήσεις των Δικαστηρίων να αναμείνουν τις επίσημες θέσεις των αρμόδιων φορέων. Όσοι εντός και εκτός του Δικαστικού Σώματος υποβάθμιζαν τη σπουδαιότητα του ζητήματος βρίσκονται τώρα εκτεθειμένοι. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να υπαναχωρήσει άμεσα από τον αρχικό σχεδιασμό του για αγορά επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία και απρόσφορων για την προστασία από την πανδημία πυλών ψεκασμού. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι πύλες αυτές δεν μπορούν πλέον να τοποθετηθούν ούτε καν σε επίπεδο προαιρετικής χρήσης. Τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για την αγορά αυτών των πυλών ζητούμε να διατεθούν για την κάλυψη σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται στα Δικαστήρια ως προς τα μέσα προστασίας από τον κορονοϊό».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here