Η απάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή για τα ελικόπτερα

153

Οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αεροπορίας Στρατού, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Σημείωσε όμως, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Οι πεζοναύτες των ΗΠΑ απέσυραν το ελικόπτερο “Bell AH-1W” – Μεγάλη ευκαιρία για τους πεζοναύτες μας», πως ενδεχόμενη απόκτηση και ετέρου τύπου επιθετικού ελικοπτέρου θα επαυξήσει την πολυτυπία, με αποτέλεσμα τις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ανθρώπινους πόρους και τη σημαντική επιβάρυνση του συστήματος συντήρησης και υποστήριξης διοικητικής μέριμνας.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπενθύμισε τα εξής:

«- Έχει σχεδιαστεί η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αεροπορίας Στρατού για την επόμενη δεκαπενταετία με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις. Οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον εν λόγω σχεδιασμό, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά.

– Η Ελλάδα διαθέτει τα επιθετικά ελικόπτερα (Ε/Π)ΑΗ-64Α (Apache) και ΑΗ-64DHA (Apache LONGBOW), τα οποία λόγω της τεχνολογίας που ενσωματώνουν και τις σχεδιαζόμενες επί αυτών αναβαθμίσεις, ικανοποιούν πλήρως τις υφιστάμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here