Γιατί δεν άναψε το πράσινο φως για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων – Τι φοβούνται οι ειδικοί

177

Στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο τα Γυμνάσια και Λύκεια δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα (11/1), όπως θα συμβεί με τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

«Η εκπαίδευση αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μας, πρωτίστως για αναπτυξιακούς και δευτερευόντως για μαθησιακούς λόγους. Αν και δικαίως αναφερόμαστε συνεχώς στους ήρωες της πανδημίας, δηλαδή τους γιατρούς μας, εξαιρετική δουλειά έχουν κάνει και οι εκπαιδευτικοί μας», ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια το μέλος της επιτροπής τόνισε πως στόχος των ειδικών είναι να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η καθηγήτρια τόνισε πως το πράσινο φως δεν δόθηκε για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και αυτό διότι «οι ειδικοί φοβούνται και περιμένουν το αποτύπωμα που θα αφήσουν οι γιορτές στην πανδημία».

«Στόχος μας είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα Δημοτικά και να ανοίξει σύντομα και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση», σημείωσε η κα. Παπαευαγγέλου.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here