Γεωργιάδης: Ίσως ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου για περιοχές με χαμηλό φορτίο κορονοϊού

141

Το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου, για περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο άφησε ανοικτό ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε μέσω τηλεοπτικών του δηλώσεων στον «Κρήτη TV» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μπορούσε η Κρήτη -για παράδειγμα- να βρίσκεται μεταξύ αυτών των περιοχών.

Μάλιστα, ο λόγος που αυτή την φορά δεν έγινε επιλεκτικό άνοιγμα περιφερειών όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια νησιά, είναι το γεγονός ότι στην Κρήτη, οι νομοί Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου είναι στο «πράσινο», αλλά όπως παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης, το Ηράκλειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πορτοκαλί» της αυξημένης επιτήρησης, σημείο το οποίο -όπως είπε- αμφισβήτησαν φορείς της τοπικής αγοράς.

Ωστόσο, η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων δεν είναι αντίστοιχη και για την εστίαση, μιας και -όπως είπε ο υπουργός- πρόκειται για χώρο όπου καταγράφεται η No1 εστία μετάδοσης του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες τηρούσαν τα μέτρα.

Πάντως, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τις γιορτές θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανά περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Κρήτη.

Στη διάρκεια της εκπομπής, ο υπουργός δέχτηκε ερωτήματα από φορείς των εμπορικών συλλόγων της Κρήτης αλλά και τις εστίασης, δίνοντας διευκρινίσεις για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, τονίζοντας ότι θα λάβουν την ενίσχυση, όσοι επιβεβαιωμένα έχουν αισθητή μείωση τζίρου σε σχέση με συγκεκριμένες περιόδους, αλλά και όλοι εκείνοι που παραμένουν κλειστοί.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here