Γενική Γραμματέας υπουργείου Παιδείας: Έχουν γίνει 32.000 προσλήψεις στα σχολεία

132

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με τις καταλήψεις αλλά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η γενική γραμματέας του υπουργείου παιδείας, Αναστασία Γκίκα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Mega μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εστάλη εγκαίρως στα σχολεία, καθώς έγιναν 32.000 προσλήψεις.

Υποστήριξε επίσης πως δόθηκε προτεραιότητα στις απομακρυσμένες περιοχές όπου καλύφθηκαν όλα τα κενά που είχαν δημιουργηθεί.

«Φέτος ξεκινήσαμε μια άλλη τακτική, να δώσουμε προτεραιότητα στα απομακρυσμένα μέρη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Σύντομα αναμένονται επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών για να καλύψουν τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει».

Εστιάζοντας στις ομάδες υψηλού κινδύνου είπε πως έχουν προγραμματιστεί 3μηνιαίες συμβάσεις, που θα ενεργοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα.

«Η κατάσταση με τα κενά είναι δυναμική, συνέχεια την αντιμετωπίζουμε και καλύπτουμε τις ανάγκες αμεσότατα», σημείωσε.

Αναφορικά με την προετοιμασία που έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να είναι έτοιμα τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, υποστήριξε πως κατάφεραν να έχουν τους καινούριους πίνακες του ΑΣΕΠ, οι οποίοι μέχρι τον Αύγουστο δεν υπήρχαν.

Ακόμα, τόνισε πως οι υποδείξεις των ειδικών για τον κορονοϊό ακολουθούνται με ευλάβεια και πως δεν έχει υπάρξει διασπορά ιικού φορτίου στα σχολεία.

«Δεν έχει παίξει κάποιο ρόλο ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες», εξήγησε.

Για την τηλεκπαίδευση σημείωσε πως έχει λυθεί το θέμα με τα προσωπικά δεδομένα και πως έχουν σταλεί όλες οι οδηγίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για να δοθεί πρόσβαση σε όλα τα παιδιά. Για τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις, τόνισε πως οι διευθυντές των σχολείων είναι αυτοί που έχουν υπόψην τους ποιος δημιουργεί πρόβλημα στην πρόσβαση στην εκπαίδευση.

«Ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here