Φωτογραφίες από τις συμπλοκές και τα χημικά μέσα και έξω από εμπορικό κέντρο μετά τα επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας

190

Μεγάλης έκτασης ήταν τα επεισόδια που ξεκίνησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ μαθητών και ανδρών των ΜΑΤ και επεκτάθηκαν μέχρι και μέσα από την είσοδο του εμπορικού κέντρου Mall.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς το εσωτερικό του υπουργείου. Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Μετά από λίγα λεπτά υπήρξε νέος κύκλος έντασης με τους διαδηλωτές να πετούν ξανά αντικείμενα προς την αστυνομία και τα ΜΑΤ να κυνηγούν τους διαδηλωτές μέχρι τον προαύλιο χώρο εμπορικού κέντρου Mall.

Εκεί διαδραματίστηκαν πρωτοφανείς σκηνές με τους διαδηλωτές να εγκλωβίζονται εντός του εμπορικού κέντρου και τα ΜΑΤ να κάνουν ξανά εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα και έξω από τους χώρους του εμπορικού. Για λίγα λεπτά διαδηλωτές και πελάτες υπήρξαν ανάμεσα από ανταλλαγή αντικειμένων και ρίψης δακρυγόνων.

Όπως είναι φυσιολογικό οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απόλυτου πανικού. Εργαζόμενοι του εμπορικού φόρεσαν αντισφυξιογόνες μάσκες και έλεγαν στον κόσμο να αποχωρίσει ενώ το εμπορικό έκλεισε για κάποια λεπτά.

Η αστυνομία έκανε μία προσαγωγή ενός νεαρού ενώ οι διαδηλωτές βρίσκονται στην απέναντι πλευρά από τα γέφυρα που ενώνει το Mall με τον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Νερατζιώτισσα.

Με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νωρίτερα έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, μαθητές ζητούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

Άλλο αίτημα των μαθητών είναι η αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ζητούν να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here