Φωτιά στην Εύβοια: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά

81

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να φτάσουν στη Γαλατσώνα, οι Σέρβοι πυροσβέστες που πήγαν για βοήθεια στη Βόρεια Εύβοια, και ξέσπασε νέα αναζωπύρωση μέσα σε χαράδρα μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς.

ΦΩΤΟ newsit.gr

Ανάμεσά τους και ο απεσταλμένος του newsit.gr Λευτέρης Σουχάιμπ (κεντρική φωτό). Δείτε πόσο γρήγορα προχωράει αυτή η αναζωπύρωση:

Αυτή την ώρα, η φωτιά σε αυτό το μέτωπο είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους πυροσβέστες να τα δίνουν όλα καθώς, αν αυτή η φωτιά περάσει στην απέναντι πλευρά, θα ξεφύγει προς Ιστιαία!

Οι Σέρβοι πυροσβέστες που έχουν φτάσει στην περιοχή είναι τουλάχιστον 40, με περισσότερα από 10 οχήματα. Δείτε τις εικόνες από τη στιγμή που έφτασαν, αρχικά για να επιχειρήσουν στη Γαλατσώνα. Όμως τους πρόλαβε η νέα αναζωπύρωση στη χαράδρα…

Την ίδια ώρα, η φωτιά για την οποία αρχικά είχαν πάει για να επιχειρήσουν οι Σέρβοι, φούντωνε στη Γαλατσώνα. Και αυτή, είναι μία μεγάλη αναζωπύρωση…

Ακούστε πώς περιγράφει την πύρινη κόλαση στο σημείο, ο απεσταλμένος του newsit.gr Λευτέρης Σουχάιμπ:

Στο χωριό Καματριάδες, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τους δημάρχους Ιστιαίας και Μαντουδίου

Στο μεταξύ, τηλεφωνικά μίλησε ο πρωθυπουργός με τους δημάρχους Ιστιαίας και Μαντουδίου – και σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο facebook ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως «η “αναστήλωση” της Βόρειας Εύβοιας θα γίνει Εθνικός στόχος».

Απεσταλμένος του newsi.gr στην Εύβοια: Λευτέρης Σουχάιμπ

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here