Φάλαινα στον Άλιμο: Οδηγήθηκε στα βαθιά – «Δύσκολη η κατάστασή της»

122
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μάχη δίνουν για τη σωτηρία φάλαινας που βγήκε στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου, δίνουν από το πρωί της Παρασκευής, ειδικοί επιστήμονες και δύτες. Μάλιστα, οι διασώστες της έδωσαν το συμβολικό όνομα «Σωτήρης». Ο «Σωτήρης» οδηγήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε πιο βαθιά νερά από διασώστες και εθελοντές προκειμένου να δουν οι ειδικοί αν θα ανακάμψει.

 

Η ίδια σημείωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι εύκολο να μεταφερθεί και να γίνει περίθαλψη εκτός θάλασσας. Επισήμανε πως φαίνεται μια μικρή ανταπόκριση αλλά είναι δύσκολη η κατάσταση της.  «Θα κάνουμε το καλύτερο του δίνουμε λίγο χρόνο και από εκεί και πέρα θα το παρακολουθούμε συστηματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προς στιγμήν έχει διαπιστωθεί ότι το ζώο πάσχει από σοβαρή λευκοπενεία, σοβαρή αφυδάτωση, αναιμία και ένα σοβαρό τραύμα στην κάτω γνάθο το οποίο μπορεί να δυσκόλεψε το ζώο και να το οδήγησε στα ρηχά. Έχει γίνει θεραπευτική αγωγή με υγρά ηλεκτρολύτες και φάρμακα και έχει υποστηριχθεί μέχρι τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά καθηγήτρια.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως το θέμα των εκβρασμών και των προσαράξεων είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα. Όπως είπε συνήθως εμπλέκονται και περιβαλλοντικοί παράγοντες και τα ζώα αυτά επίσης απειλούνται από προσκρούσεις με άλλα πλοία, ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο είδος είναι πολύ ευαίσθητο στην ηχορύπανση (π,χ από ασκήσεις από υποβρύχια πλοία).

Δείτε φωτογραφίες στο ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here