Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ιατρική Σχολή

116

Ιατρική Επιστήμη: Ζωντανές Διαλέξεις από Παγκοσμίου φήμης διανοούμενους

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Χημείας JeanMarie Lehn

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εγκαινιάζει νέα σειρά διαλέξεων, υπό τον τίτλο «Medical Science Insight Lectures». Η σειρά αποτελεί προέκταση του διδακτορικού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής και περιλαμβάνει ζωντανές διαλέξεις από κορυφαίες προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς. Στόχος είναι η πραγματοποίηση ενός πλούσιου διεπιστημονικού φόρουμ και η προσφορά υψηλού επιπέδου σεμιναρίων για την επιστημονική κοινότητα, συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον τάχιστα μεταβαλλόμενο κόσμο της ιατρικής επιστήμης.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τον πρώτο μας ομιλητή, το βραβευμένο με Νόμπελ (1987) Καθηγητή JeanMarie Lehn,  από το Ινστιτούτο Advanced Study του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Ο καθηγητής Lehn θα δώσει διάλεξη την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 18:00,  με θέμα «Από την υπερ-μοριακή στην προσαρμοσμένη χημεία: Βιοϊατρικές πτυχές» εστιάζοντας στο έργο του σχετικά με τη χημική βάση της «μοριακής αναγνώρισης» (το τρόπο με τον οποίο τα μόρια αναγνωρίζουν και επιλεκτικά συνδέονται με τα υποστρώματα), που διαδραματίζει επίσης θεμελιώδη ρόλο στις βιολογικές διεργασίες.

Το 2018, ο Kαθηγητής Lehn προσέφερε ένα τριήμερο εξειδικευμένο εργαστήριο, με θέμα «Βήματα προς τη ζωή: Χημεία», στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολυθεματικού Βιοϊατρικού Συνεδρίου που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Kαθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ιωάννη Πατρίκιο. Ο Καθηγητής Lehn ανακηρύχθηκε Επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στις 9 Μαΐου 2018.

Δήλωση συμμετοχής εδώ

“Η εξέλιξη του σύμπαντος έχει δημιουργήσει όλο και πιο πολύπλοκες μορφές ύλης μέσω της αυτοοργάνωσης, από σωματίδια μέχρι τη ζωντανή και σκεπτόμενη ύλη. Η επιστήμη διαμορφώνει το μέλλον της ανθρωπότητας!”, Επίτιμος Καθηγητής, Jean-Marie Lehn.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here