Ελεύθερες από τη Δευτέρα του Πάσχα οι διαδημοτικές μετακινήσεις – Έρχεται το τέλος των SMS

205

Ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα βρισκόμαστε, αφού από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Μαΐου ανοίγουν ξανά τα καταστήματα εστίασης, έπειτα από έξι μήνες που παρέμειναν κλειστά και, όπως όλα δείχνουν, αυτό σηματοδοτεί και το τέλος των SMS στο 13033, καθώς και την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Η κυβερνητική πρόταση είναι τη Δευτέρα του Πάσχα να καταργηθούν τα SMS, καθώς δεν μπορεί να ισχύσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή να στέλνεις μήνυμα π.χ. για τον φούρνο αλλά όχι για το εστιατόριο ή την καφετέρια.

Από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση χωρίς SMS

Μάλιστα, όπως είπε αναφορικά με την εστίαση, από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away. “Ο γενικός κανόνας, είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους”, σημείωσε.

Το δεύτερο βήμα είναι η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα, αν συμφωνήσουν οι ειδικοί. Από Τετάρτη 5 Μαΐου, οπότε και ανοίγουν ξανά τα καταστήματα, όπως όλα δείχνουν, θα ψωνίζουμε ελεύθερα, χωρίς click away και click inside.

Επιπλέον, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το θέμα των μετακινήσεων με sms, δήλωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση τους.

“Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση, για την οποία δεν θα χρειάζονται sms, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα sms παρελθόν”, είπε ο κ. Πιερρακάκης, αλλά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Γεωργιάδης για εστίαση: Θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο

“Το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί”, όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 11, ο υπουργός εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 1 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS, αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.

Τέλος, αναφορικά με τους γάμους και τα βαπτίσεις σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. “Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις” όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: TheToC.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here