Έκκληση Ζέρβα στους πολίτες για τον κορονοϊο: Να μην υπάρξει εφησυχασμός εν όψει των γιορτών

156

Σχέδιο ανασυγκρότησης για τη Θεσσαλονίκη, με την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση για τον δημοτικό προϋπολογισμό του νέου έτος.

Ο κ. Ζέρβας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πακέτο έργων και παρεμβάσεων που προετοιμάζονται θα ξεπεράσει το ποσό των εκατό εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Εξήγησε ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα διεκδικηθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στηρίζεται στην αξιοποίηση αυξημένων πόρων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από ευρωπαϊκούς πόρους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για το πρόγραμμα αυτό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με το υπουργείο Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτικούς φορείς.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα κονδύλια που θα διασφαλιστούν, στο πλαίσιο του σχεδίου ανασυγκρότησης της Θεσσαλονίκης, θα απορροφηθούν σε έργα υποδομής, αναπλάσεων, σχολικής στέγης, ασφαλτοστρώσεων, πρασίνου, καθαριότητας, σε έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης για τη νέα χρονιά, ο κ. Ζέρβας, επεσήμανε, ότι διαμορφώνεται σε 422 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένος κατά 10 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με πέρυσι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία.

Ο δημοτικός προϋπολογισμός έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό, αφού περιλαμβάνει έργα 35 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του τεχνικού προγράμματος. Εξάλλου, όσον αφορά τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, από τα 47 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, προβλέπονται 59 εκατ. ευρώ για το 2021. Συγχρόνως, ο προϋπολογισμός για το 2021 έχει έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, αφού προβλέπονται αυξημένες κοινωνικές δαπάνες.

«Να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό, τη ζωή»

Επίσης, τοποθετούμενος απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Ζέρβας απηύθυνε έκκληση να μην υπάρξει εφησυχασμός εν όψει των γιορτών. «Το τρίτο κύμα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μας χτυπήσει. Ο κίνδυνος είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας», υπογράμμισε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες, «αυτές τις ημέρες των γιορτών ας στερηθούμε αγαπημένα πρόσωπα, ας αποφύγουμε μετακινήσεις, ας αποφύγουμε κοινά τραπέζια, για να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό, τη ζωή». Επανέλαβε δημόσια ότι ο ίδιος δεν θα κάνει γιορτές με τη μητέρα του και αγαπημένους συγγενείς, «για έναν πολύ απλό λόγο» -όπως είπε- «για να τους προστατεύσω».

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να εμβολιαστεί από τους πρώτους και κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δηλώσουν και να πράξουν το ίδιο.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ζέρβας παρατήρησε ότι αυτό που φαίνεται πολλοί να ξεχνούν ή σκόπιμα να υποβαθμίζουν είναι πως η πανδημία είναι μια κατάσταση δυναμική, που κλιμακώνεται αστραπιαία και είναι δύσκολο να υπάρξουν ασφαλείς προβλέψεις.

Έθεσε, μάλιστα, το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου την Κυριακή καταγράφηκε ο χειρότερος ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων, ή της Γερμανίας, που παρ’ ότι υπήρξε υπόδειγμα στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος πλέον προχώρησε σε αυστηρό λοκντάουν, έχοντας καταγράψει ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here