Εικόνες από τη Βαρβάκειο: Τα ψώνια των Αθηναίων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό

192

Τις καθιερωμένες τους αγορές ενόψει Χριστουγέννων έκαναν και το πρωί της Τετάρτης (23/12) οι Αθηναίοι. Η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά όμως δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές καθώς οι πελάτες παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης της φονικής πανδημίας. Οι τιμές όπως επισημαίνουν οι έμποροι κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ενώ τα μέτρα κατά του κορονοϊού τηρούνται αυστηρά.

Στη Βαρβάκειο την Τετάρτη βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προκειμένου να ενημερωθεί για το πως κυμαίνεται η κίνηση ενόψει των εορτών αλλά και να συζητήσει με τους εμπόρους για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Mαζί με τον Περιφερειάρχη ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Τον Γ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Προεδρεύων της Βαρβακείου Γ. Ευρυπιώτης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την εικόνα της αγοραστικής κίνησης και τα επίπεδα που κυμαίνονται οι τιμές, επισημαίνοντας πως τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών από την πανδημία.

Παράλληλα ο Γιώργος Πατούλης, όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές αλλά και να δοκιμάσει τοπικά προϊόντα.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τη μεγαλύτερη αγορά των Βαλκανίων, τη Βαρβάκειο, όπου εδώ αυτές τις ημέρες των εορτών χτυπά η καρδιά της αγοράς. Όπως διαπίστωσα από την επίσκεψη μου οι τιμές είναι προσιτές ενώ τα προϊόντα διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα. Καλώ τους καταναλωτές να στηρίξουν τη Βαρβάκειο αγορά και να κάνουν τις αγορές τους με απόλυτη ασφάλεια καθώς τηρούνται με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται για την προστασία από την πανδημία. Η φετινή περίοδος λόγω της πανδημίας είναι πολύ δύσκολη για όλους και κυρίως για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δοκιμάζονται ιδιαίτερα» είπε και πρόσθεσε:

«Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων και θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις για την περαιτέρω ανακούφισή τους. Παράλληλα έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των καταναλωτών, έχουμε εντείνει τους υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι θα είναι ασφαλή και ποιοτικά. Θα συνεχίσουμε να είμασtε δίπλα στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος τόνισε: « Στα πλαίσια της προστασίας των καταναλωτών για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων οι ελεγκτικές υπηρεσίες μας, μετά από εντατικούς ελέγχους που διενήργησαν το τελευταίο διάστημα, έχουν επιβάλλει πρόστιμα ύψους περίπου 200.000 ευρώ και έχουν αποσταλεί προς σφράγιση 75 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της Αθήνας».

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here