Δήμος Αθηναίων: Αναβαθμίζονται 33 αθλητικοί χώροι στην Αθήνα

141

Προγραμματική σύμβαση η οποία προβλέπει την υλοποίηση του έργου «Παρεμβάσεις σε Αθλητικούς Χώρους του Δήμου Αθηναίων» από τον ΟΠΑΝΔΑ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, που αφορά συνολικά 33 χώρους της Αθήνας, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.897.200,00 ευρώ, σκοπό έχει την ασφαλέστερη χρήση των αθλητικών χώρων και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΠΑΝΔΑ, στους αθλούμενους σε αυτούς τους χώρους (κυρίως γήπεδα μπάσκετ – βόλεϊ).

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι:

  • Οι υφιστάμενες μπασκέτες αντικαθίστανται με νέες, ενώ κατασκευάζονται νέες βάσεις με οπλισμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ
  • Αποξήλωση των υφισταμένων ιστών φωτισμού και αντικατάστασή τους με νέους καθώς και κατασκευή νέων βάσεων αγκύρωσης
  • Ελαστικοποίηση των γηπέδων
  • Αντικατάσταση τμημάτων των περιφράξεων ή και όλης της περιμετρικής περίφραξης, όπου απαιτείται
  • Υδροχρωματισμοί κερκίδων και περιμετρικών τοιχίων

«Είχαμε δεσμευτεί ότι σταδιακά θα αλλάξουμε την εικόνα της Αττικής, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και αυτό κάνουμε πράξη. Με την παρούσα σύμβαση και τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της ασφάλειας, 33 αθλητικών χώρων στο Δήμο Αθηναίων» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Και πρόσθεσε: «Παράλληλα ενθαρρύνουμε την αθλητική δραστηριότητα για όλους τους πολίτες, με στόχο το ευ ζειν που είναι κυρίαρχο ζητούμενο, ειδικά την παρούσα δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Με συμμάχους μας τους Δήμους προχωράμε μπροστά, για μία καλύτερη Αττική, όπως αξίζει σε όλους τους πολίτες της».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε:

«Αυτή η συνεργασία, μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού μας, όχι μόνο για την δημιουργία αθλητικών και δημόσιων χώρων αλλά και για να συντηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε τον αστικό εξοπλισμό της πόλης. Γιατί έχει μεγάλη σημασία να επενδύουμε στο δημόσιο χώρο, έχει ακόμη μεγαλύτερη, να τον εκσυγχρονίζουμε και να τον προστατεύουμε».

Και συνέχισε:

«Είναι πεποίθηση και καθημερινή μας προσπάθεια, να δοθεί ακόμη περισσότερος ελεύθερος χώρος και χώροι δραστηριοτήτων και άθλησης στους πολίτες. Γιατί αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η ποιότητα ζωής που μετριέται στην καθημερινότητα και τις γειτονιές. Και χαίρομαι γιατί σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε βρει έναν καλό σύμμαχο, την Περιφέρεια Αττικής και κυρίως τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Συνεχίζουμε την άψογη και δημιουργική συνεργασία μας».

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου δήλωσε τα εξής:

«Είναι εξαιρετικά σημαντική στιγμή, πρώτα απ’ όλα, το γεγονός ότι συμπράττουν και συνεργάζονται αρμονικά ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων. Για όλους εμάς στον ΟΠΑΝΔΑ, που ο αθλητισμός δεν αποτελεί απλώς χόμπι, αλλά τρόπο ζωής, ήταν πρωταρχικό μας μέλημα η αναβάθμιση των ανοικτών αθλητικών κέντρων του ΟΠΑΝΔΑ. Κοινός μας στόχος με την Περιφέρεια Αττικής, την οποία και ευχαριστώ για την υποστήριξη και την χρηματοδότηση του έργου. Με αυτή τη σύμβαση, αποδεικνύουμε και στην πράξη ότι με τη συνεργασία μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα».

ΤΑ 33 αθλητικά κέντρα που θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι:

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here