Δήμαρχος Καλύμνου: Πάνω από 80 τα κρούσματα -Χριστούγεννα με πολύ κόσμο στις εκκλησίες

182

Τουλάχιστον 80 είναι τα επιβεβαιώμενα κρούσματα κορονοϊού στην Κάλυμνο σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Διακομιχάλη. Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το θετικό είναι πως έχουν εντοπιστεί οι 4-5 πυρήνες από τους οποίους προήλθαν τα κρούσματα και βρίσκονται όλοι σε καραντίνα.

O κ. Διακομιχάλης επισήμανε ότι στο νησί υπάρχουν πολλοί αρνητές του ιού που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα. Πρόσθεσε ότι τα Χριστούγεννα σε ορισμένες εκκλησίες γιορτάστηκαν με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου, ενώ πολλές γειτονιές γιόρτασαν μαζικά.

«Δυστυχώς υπήρχαν πολλοί αρνητές στο νησί που δεν εφάρμοζαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Τα Χριστούγεννα εδώ γιορτάστηκαν τουλάχιστον στο κομμάτι των εκκλησιών με πολύ μεγάλες παρουσίες, κόσμο. Δυστυχώς. Από την άλλη μεριά υπήρχαν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί σε κάποιες περιοχές που ελέγχθηκαν πλημμελώς παρά τις εκκλήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στην Κάλυμνο λειτουργούν κάποιες περιοχές με παραδοσιακό τρόπο, το ένα νοικοκυριό μπορεί να μεταφερθεί στο άλλο, δεν είναι θέμα αρραβώνων» επισήμανε.

Tα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Από σήμερα 31 Δεκεμβρίου μέχρι τις 9 Ιανουαρίου τίθενται στην Κάλυμνο σε ισχύ τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα:

  1. Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  2. Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού
  3. Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  4. Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).
  5. Το Σάββατο 09-01-2021, θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here