Διαμαρτύρονται οι δήμαρχοι των «κόκκινων» περιοχών για το άνοιγμα των σχολείων

160

Την έντονη αντίθεσή τους στο άνοιγμα των σχολείων και ειδικότερα στην επαναλειτουργία των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών εκφράζουν οι δημοτικές αρχές των «κόκκινων» περιοχών. Όπως τονίζουν η εν λόγω απόφαση θα συντελέσει στη διασπορά της νόσου.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης (12/1) ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ανέφερε πως αίτημά του προς το υπουργείο Παιδείας ήταν να μην ανοίξουν τα σχολεία στο νησί.

«Ζητήσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία, όλες οι δημοτικές παρατάξεις διότι η μαθητική κοινότητα είναι 1.500 άτομα. Εν τω μεταξύ είμαστε στην κόκκινη περιοχή» σημείωσε, λέγοντας ότι χθες το 30% των μαθητών δεν πήγαν στο σχολείο οικειοθελώς.

Παράλληλα, ο δήμαρχος, ενημέρωσε όπως είπε για το αίτημα του την γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, την κ. Γκίκα, αλλά και τον Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά.

«Χθες άνοιξε μια δομή για άτομα με ειδικές ανάγκες. Σήμερα κλείνει λόγω κρούσματος» ανέφερε, τονίζοντας πως «εάν εδώ υπάρχει εξάπλωση του ιού εδώ, τα πράγματα θα είναι δύσκολα».

«Γιατί η υπουργός έχει αυτή τη στάση; Να δώσουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων στις κόκκινες περιοχές. Γιατί μας αντιμετωπίζουν έτσι;» σημείωσε ο δήμαρχος της Καλύμνου.

Η «κόκκινη» Βοιωτία

«Πολύ δύσκολα» χαρακτήρισε τα πράγματα ο δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς.

Όπως εξήγησε, η εκτεταμένη διασπορά σε Αλίαρτο, Λιβαδιά και Θήβα, οδήγησε σε λουκέτο όλο το νομό. Μάλιστα, σε ότι αφορά στον Αλίαρτο, επισήμανε ότι η διασπορά προήλθε από κηδεία.

Έτσι, με τη σειρά του, αποκάλεσε «παράδοξη» την επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς, συνέχισε, επικρατεί συνωστισμός έξω από τα σχολεία.

«Είναι ένα λάθος μήνυμα που μπερδεύει τον κόσμο» υπογράμμισε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here