Διαδήλωση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών τώρα στο Σύνταγμα

139

Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα καλλιτέχνες στην πλατεία Συντάγματος.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν κλείσει τον παλιό παράδρομο των λεωφορείων στην Αμαλίας, με διμοιρίες των ΜΑΤ να τους ζητούν να ανέβουν στο πεζοδρόμιο.

Οι διαδηλωτές από την πλευρά τους απάντησαν πως επειδή είναι αρκετά άτομα, υπάρχει κίνδυνος λόγο της πανδημίας να βρίσκονται όλοι στο πεζοδρόμιο καθώς θα πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις.

Στην ανακοίνωσή τους οι καλλιτέχνες για τη σημερινή συγκέντρωση αναφέρουν: «Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που ο Πολιτισμός βρέθηκε σε lockdown και οι εργαζόμενοι σε αυτόν σε αναγκαστική ανεργία. Έχουν περάσει 5 μήνες από την μεγαλειώδη κινητοποίηση όλων των καλλιτεχνών και εργαζομένων στον Πολιτισμό στις 7 Μαΐου, πάλι, στην Πλατεία Συντάγματος.

Κι όμως, έκτοτε, για τον πολιτισμό δεν εφευρέθηκε «κανονικότητα». Αντίθετα οι χώροι Πολιτισμού και οι εκδηλώσεις στοχοποιούνται διαρκώς ως εστίες μετάδοσης του ιού.

Αδιαμφισβήτητα, αυτός ο μεθοδικός αποκλεισμός με ακυρώσεις και σφραγίσεις δεν φαίνεται να σταμάτησε τη διάδοση του ιού. Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ευθύνονται οι παραστάσεις ή οι συναυλίες για τη διασπορά του ιού. Παρ’ όλα αυτά, ο Πολιτισμός είναι ο πρώτος που “κλείνει” και είναι ο τελευταίος που “ανοίγει”.

Το εύκολο θύμα και αυτό που ίσως «χρησιμοποιεί» η κυβέρνηση για να δείξει ότι “κάτι κάνει”. Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής βούλησης και ξεκάθαρου κυβερνητικού σχεδίου για συνολική υποβάθμιση του Πολιτισμού».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here