Χανιά: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έρευνα σε γηροκομείο -Πέθαναν 68 τρόφιμοι σε έναν χρόνο

293

Στην εκταφή σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει σε γηροκομείο προχώρησαν οι Αρχές στα Χανιά, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον εισαγγελέα Χανίων και η οποία αναμένεται να ρίξει φως στο αν ο θάνατος της γυναίκας, ενδεχομένως όμως και άλλων τροφίμων του ιδρύματος, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Με λίγα λόγια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Zarpa News, οι αρχές ερευνούν αν κάποιοι από τους ηλικιωμένους που έχουν πεθάνει στο ίδρυμα αυτό υπήρξαν θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης μπορεί να κριθεί από το γεγονός ότι έφτασε σε εκταφή σορού, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά και χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι.

Φωτογραφία από το σημείο της εκταφής της ηλικιωμένης

Φωτογραφία από το σημείο της εκταφής της ηλικιωμένηςΗ έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ευκαταφρόνητος, καθώς συνολικά 68 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ένα έτος στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Μάλιστα, με εισαγγελική εντολή, από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης έχουν ήδη αναζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου αυτών των 68 νεκρών. Πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας αναφέρουν ότι σχεδόν όλες καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα μεταξύ αυτών, ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, διά παραλείψεως και κατά συρροή. Ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα.

Είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για κατηγορίες, καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και η εκταφή, που έγινε την Πέμπτη, αποτελεί μόνο ένα μέρος της, αλλά πολύ σημαντικό.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/girokomeio-hania-ereyna-astynomias-68-thanatoys-hrono

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here