Άνοιξε η εθνική οδός στα Καμένα Βούρλα: Θα παραμείνουν προς το παρόν οι 39 ανήλικοι πρόσφυγες

162

Άνοιξε η εθνική οδός στα Καμένα Βούρλα, με τους κατοίκους να έχουν κλείσει νωρίτερα το ρεύμα προς Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ανήλικους πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη τους.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε πρόσφυγες ή μετανάστες, ενήλικους ή ανήλικους να εγκατασταθούν στην περιοχή τους, παρουσιάζονται οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων.

Μετά την άφιξη 39 ανήλικων προσφύγων από διάφορα σημεία της νησιώτικης χώρας, η Δημοτική Αρχή μαζί με αρκετούς πολίτες αντέδρασαν ζητώντας εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία.

Συγχρόνως προχώρησαν σε κινήσεις διαμαρτυρίας, όπως η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, το κλείσιμο των καταστημάτων και το συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού.

Για την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Παντελεήμονα στις 12:00’ το μεσημέρι, ενώ σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα θα υπάρξει μόνιμη λύση όχι μόνο για τα Καμένα Βούρλα αλλά για όλη την ηπειρωτική χώρα σχετικά με το τι θα γίνει με τους πρόσφυγες.

Δείτε τη δήλωση Συκιώτη:

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης τοποθέτηθηκε για το θέμα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των δημοτών στην εθνική οδό εμμένοντας στις αρχικές του θέσεις.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι υποστήριξε:

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here