Ανησυχία από τις ελλείψεις εμβολίων κατά του κορονοϊού: Τι αναφέρουν Κακλαμάνης – Ξανθός

171

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και την ανησυχία που έχει προκληθεί λόγω της έλλειψης εμβολίων μίλησαν σε τηλεοπτική τους συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (4/1) ο βουλευτής ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη και όσα τόνισε μιλώντας στο Mega ο κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων, εφόσον το επιθυμούν και μέχρι τέλος του μήνα να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων τόσο στους υγειονομικούς όσο και στους τροφίμους.

Δεν τον ενδιαφέρει κάποια τυχόν καθυστέρηση στη διανομή των εμβολίων, αλλά η ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και γι’ αυτό είναι αισιόδοξος είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης και παραδέχτηκε ότι έγινε λάθος από πλευράς κυβερνήσεως σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των νοσοκομείων.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Ξανθός ο οποίος υποστήριξε πως η υπόθεση του εμβολιασμού είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία πρέπει να  πέτυχει χωρίς μεγαλοστομίες και διαγράμματα που δεν μπορούν να τηρηθούν.

Τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα στα συνολικά χρονοδιαγράμματα σε σχέση με την παράδοση των φαρμακευτικών εταιρειών προς τις χώρες της Ευρώπης.

Ως εκ τούτου, επεσήμανε πως η ΕΕ επιβάλλεται να παρέμβει ώστε να σταματήσει η ιστορία των πνευματικών δικαιωμάτων και της πατέντας και να δοθεί η φόρμουλα του εμβολίου σε όλες τις χώρες που έχουν παραγωγική δυνατότητα. «Με αυτόν τον τρόπο θα θωρακιστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here