Άγγελος Συρίγος: Το μήνυμα που πέρασε η Γερμανία προς την Τουρκία είναι «εγώ είμαι εδώ για εσένα»

187

Στη στάση που κρατά η Γερμανία απέναντι στην Τουρκία και στον ρόλο που επιθυμεί να παίξει η γερμανική πλευρά ως «διαμεσολαβητής» της Δύσης με την Τουρκία, εστίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (14/12) ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.

«Το μήνυμα που πέρασε η Γερμανία προς την Τουρκία είναι “εγώ είμαι εδώ για εσένα”. Και αυτό ήθελε να περάσει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ παράλληλα εξήγησε πως  «πρόκειται για για μια στρατηγική κίνηση από την πλευρά του Βερολίνου, καθώς μπορεί η ΕΕ να μην έχει στρατηγική για το ζήτημα της Άγκυρας αλλά η Γερμανία έχει».

«Θέλει να είναι ο διαμεσολαβητής της Τουρκίας προς τη Δύση. Βλέπει ότι υπάρχει ένα κενό αυτή τη στιγμή. Η Γαλλία και η Αμερική είναι απέναντι. Η Βρετανία ασχολείται με το Brexit. Η Γερμανία έχει βρει το “κενό” για να είναι ο προνομιακός συνομιλητής της Τουρκίας με τη Δύση», δήλωσε.

«Η μόνη κύρωση η οποία θα μπορούσε να ”πονέσει” άμεσα την Τουρκία είναι το εμπάργκο όπλων και γι’ αυτό η ελληνική πλευρά επιμένει να υπάρξει καθώς είναι και θέμα ηθικό για τις ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο Άγγελος Συρίγος.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Γαλλία το 2014 είχε ακυρώσει την πώληση δύο έτοιμων πλοίων στη Ρωσία, επιστρέφοντας μάλιστα και την προκαταβολή που είχε λάβει, λόγω των εξελίξεων στην Κριμαία. Επιπλέον, η Γερμανία το προηγούμενο έτος δεν πούλησε στην Τουρκία μηχανές για τα νέα τεθωρακισμένα altay. Ο Καναδάς, μόλις διαπίστωσε ότι οπλικά του συστήματα χρησιμοποιήθηκαν σε drones στην επίθεση κατά των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, διέκοψε την εξαγωγή τους.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here