Γουργουλιάνης: Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη!-Το ευρηματικό σχόλιο του καθηγητή για την έναρξη του τουρισμού

447

Με έναν πολύ ευρηματικό τρόπο, όπως άλλωστε συνηθίζει, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γουργουλιάνης, σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook την έναρξη του τουρισμού στην χώρα μας μετά την έξαρση της πανδημίας.

Δείτε τι έγραψε:

Οι νομοί Kοζάνης και βέβαια της Λάρισας, χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, αλλά οι κάτοικοί τους, ευτυχώς, μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στους διπλανούς νομούς όπως των Γρεβενών και της Καρδίτσας, που έχουν σχεδόν μηδενικά κρούσματα.

Η Λωζάνη είχε στην πανδημία πολλά κρούσματα όπως και η Κοζάνη αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει ελάχιστα νέα κρούσματα, όπως και η Κοζάνη. Τώρα που στην Ελβετία, όπως και στην Ελλάδα πέρασαν πολύ περισσότερες από τις ” πολυαναμενόμενες πάντα δύο τελευταίες εβδομάδες” από την άρση της γενικευμένης καραντίνας, έχουμε ελάχιστους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και περιορισμένα νέα κρούσματα και στις δύο χώρες. Επίσης η Αυστρία, η Κύπρος, η Αυστραλία και ίσως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία ,η Γαλλία και η Ιταλία έχουν συνεχώς μειούμενο αριθμό νέων κρουσμάτων αλλά και διασωληνωμένων ασθενών.

Οι αποκλίσεις στο επιδημιολογικό φορτίο μεταξύ αρκετών Ευρωπαϊκών χωρών είναι ανάλογες μεταξύ των νομών της πατρίδας μας. Έτσι όπως ταξιδεύουμε χωρίς περιορισμούς στους διπλανούς “καθαρότερους” νομούς, έτσι και οι Ευρωπαίοι μπορούν να φθάσουν με ασφάλεια για όλους, και με αναγκαίους ελέγχους όταν απαιτηθούν , οπωσδήποτε στην Καρδίτσα και τα Γρεβενά αλλά και στους υπόλοιπους μαγευτικούς προορισμούς της πατρίδας μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here