Γιατί ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τις αρμοδιότητες του στενού συνεργάτη του, Δημήτρη Μητρόπουλου

414

Η σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού που θέτει ως επικεφαλής του γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του Μεγάρου Μαξίμου την διπλωμάτη κ. Ελένη Σουράνη, οδηγεί εκ των πραγμάτων σε διαφοροποίηση των καθηκόντων του μέχρι πρότινος συμβούλου στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων του πρωθυπουργού, Δημήτρη Μητρόπουλου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος που έχει μακρά πορεία στα μέσα ενημέρωσης έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων και διευθυντής της εφημερίδας “Τα Νέα”, ήταν από τα πρόσωπα που εξαρχής βρέθηκε στην ομάδα των εγγύτερων συνεργατών του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία την εξουσία, αναλαμβάνοντας τον χειρισμό των ζητημάτων που άπτονται της διεθνούς πολιτικής και ιδίως του κομματιού που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις που γνωρίζει καλά.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών, ο κ. Μητρόπουλος είχε υποπέσει σε λάθη, χειριζόμενος μια σειρά υποθέσεων που είχε κληθεί να φέρει εις πέρας.

Όπως έχει γραφτεί, ο πολύπειρος δημοσιογράφος φέρεται να ευθύνεται κατά ένα σημαντικό μέρος για την διπλωματική ένταση που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου και είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην συμμετέχει τελικά στη Διάσκεψη για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Αυτός ήταν κατά πολλούς και ο κύριος λόγος της αφαίρεσης καθηκόντων από τον κ. Μητρόπουλο που παρ’ όλα αυτά συνεχίζει ως ειδικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ